18 Ağustos 2016 Perşembe

Abiye Almadan Önce Bilmeniz Gerekenler

Her yıl değişen moda trendleri, elbise modelleri ve favori renkler kıyafet seçenekleri konusunda da oldukça iddialı farklılıklar yaratır. Seçimlerini yapmadan önce bu trendleri bilmek ve tarzını modanın gereklerine uygun şekilde seçmek, tüm dikkatleri üzerinde toplamanı ve gecenin yıldızı olmanı sağlar. Birkaç basit taktikle sana en uygun kıyafeti seçebilir, tarzınla görenleri büyüleyebilirsin! 

Düğün, kutlama ve partilerde yapacağın kıyafet seçimleri oldukça önemli. Özellikle mezuniyet törenleri ya da gençler arasında yapılacak kutlamalarda ağır desenler, kadınsı modeller ve koyu renkler tercih etmek yerine bulunduğun topluluğun enerjisine uygun, açık renklerde mezuniyet elbiseleri tercih ederek doğallıktan yana bir tercih yapabilirsin. Pudra rengi, bej, bebek mavisi, mint yeşili ve uçuk sarılar bu tür kutlamalarda kullanılabilecek en ideal renklerden. Bu senenin favorisi olan doğallık akımına uyum sağlayarak güzelliğini ortaya çıkarabilir, aydınlık renklerle gece boyunca ışıldayabilirsin! 



Sıcak yaz gecelerinin vazgeçilmezi olan şifon elbiseler bu yıl da en çok tercih edilenler arasında. Düğün, nişan ve benzeri kutlamalarda uçuş uçuş şifon elbiseler ve kıyafetine uygun aksesuarlar tercih ederek tarzını konuşturabilirsin. Özellikle göğüs altından başlayarak bollaşan şifon elbiseler, kıştan kalan fazla kiloları kapatmak için mükemmel bir seçim. Uzun yıllardır yaz aylarının favorisi olan şifon elbiseler şıklığını garantileyeceği gibi, gece boyunca rahatça hareket etmeni de sağlar. Bu sayede tüm parti ve kutlamalarda gece boyunca dans pistinin gözdesi olabilirsin. Şifon elbiselerin yanı sıra tül detaylarla birlikte tasarlanan tüllü elbise modelleri de dikkat çekici ve etkileyici görünümleriyle her yıl tercih edilen kullanışlı modeller arasında. 

Bir diğer zamansız model ise balık elbise modeli. Uzun yıllardır tercih edilen balık elbiseler kıvrımlı vücut hatlarını ortaya çıkararak büyüleyici bir görünüme sahip olmanı sağlar. Etekleri şık tül detaylarla süslenmiş balık elbise modelleri bulabileceğin gibi, tek tip kumaştan oluşan sade ve göz alıcı modelleri de tercih edebilirsin. Uzun ve asil duruşlarıyla etkileyici görünüm sunan balık elbiseler, daha feminen bir duruş sergilemene yardımcı olur. Özellikle dar elbiselerde gördüğümüz omuzlardan başlayan derin V sırt dekolteleri, 2016 yaz modasına damgasını vuran modeller arasında. Sırt dekolte anlayışına yeni bir soluk getiren belden çapraz dekolteli elbiseler ise farklılık yaratmak isteyenler için bu yazın trend seçeneklerinden bir tanesi. Elbisenin sırt ve bel kısmına açılan pencere şeklindeki dekolteler ile modern bir görünüm yakalayabilir, klasik moda anlayışından uzaklaşarak yepyeni bir tarz yaratabilirsin. 

2016 yaz modası denilince akla gelen modellerden bir diğeri ise iki parça abiye elbise modelleri. Geçtiğimiz yılın gözdelerinden olan bu modeller, bu yaz da vitrinlerde sıkça rastlanan modeller arasında. Yüksel bel etek ve aynı tarzda büstiyer üstten oluşan iki parçalı elbise modelleri sade ve şık bir dekolte vererek her tür davete uyum sağlamana imkan tanır. Her yaştan kullanıcıya hitap eden bu elbiseler rahatlığı sayesinde de çok kullanışlı ve popüler. 

Seçtiğin elbise ne olursa olsun, siyah renk daima farklı bir duruş ve asalet kazandırır. Siyah renkten vazgeçemeyenler için tasarlanan farklı modelde yüzlerce çeşit siyah elbise bu yıl da vitrinleri süslüyor. Farklı aksesuar ve ayakkabı seçimlerinle renklendirebileceğin şıklık ve zarafetin temsilcisi siyah, yaz gecelerinde en çok tercih edilen renkler arasında. Asil duruşundan ödün veremeyenler için tasarlanan helenistik tarzda elbise modelleri ise mükemmel etek kesimleri ve şık detaylarıyla kadınsı modelleri tercih etmek isteyenler için uygun alternatifler oluşturuyor. Hareketli yaz aylarında canlı renkler ve cıvıl cıvıl elbiseler ile genç bir imaj yaratmak isteyenler için ise çiçek desenli elbise modelleri ideal seçeneklerden. Büyük ya da küçük çiçekler ile süslenen elbiseler ile doğanın canlılığını kıyafetlerine yansıtabilirsin. Dilersen, bu canlılığı yansıtmak ve dans pistinde dikkat çekmek için farklı bir yol daha kullanabilirsin. Püskül detayları bulunan kıyafetler bu yıl da tüm feminenliği ve modernliği ile karşımızda !

26 yorum:

  1. Bu bilmem gerekenler yüzünden abiye falan alasım gelmiyor :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Benimde öyle ya :( Elimde olsa birden fazla alıcam

      Sil
  2. Eskiden konunun başında tarif edilen şifon elbiseler sadece düğünlerde giyilirdi ve gerçekten 'abiye' olarak adlandırılırdı. Şimdi her zaman her yerde giyilebiliyo bu sebeple özelliğini yitirdi benim için diyebilirim.
    Benim abiye anlayıma göre kullandığım yerler de sınırlı. Birinci derece yakınım olması lazım davet sahibinin, gerçek manada abiye giymem için. Onun dışında sade şık olsam yeterli. Tabi her yere sade ve şık kot pantolon ile gitmiyorum:)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Akraba düğünleri dışında bende çok fazla kullanmıyorum, bende sade ve şık olmayı daha çok seviyorum diyebilirim :)

      Sil
  3. Güzel bilgilendirme teşekkürler, ama abiye de bazen çok kasıyor beni. Daha rahat şıklık benim için ön planda sanırım. Hele bir de ufaklık vaken yanımda :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çocukla zor oluyordur tabi, rahat olması daha önemli :)

      Sil
  4. Bilgiler çok faydalı ve güzelde abiye almak için de düğün, mezuniyet filan bi şey olması lazım bizde de şuan bu durum mevcut değil :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Yaz mevsimi en cok düğün zamanı oluyor aslında :))

      Sil
  5. Düğünlere kınalara giden biri değilim bu gidişle abiye ihtiyacım mezuniyete olacak o da bu 2017 nin ortasında :)Çok yararlı olmuş yazın teşekkür ederim :))

    YanıtlaSil
  6. Çok faydalı bi yazı olmuş canım :)

    YanıtlaSil
  7. Katılıyorum canım valla utanmasam ben yakınımın düğüüne bile spor ayakkabı ve kotla giderim :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Spor ayakkabı en rahatı ^^ Ama düğün olunca bir de tanıdıksa herkesin gözü üzerinizde oluyor :))

      Sil
  8. Çok güzel bir yazı olmuş canım ellerine emeğine sağlık...Eminim bir çok kişi özel günlerine hazırlıkta bu yazını açıp okuyacak ve çok faydalanacaktır :)

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. İnsallah herkes sizin gibi düşünüyordur, güzel yorumunuz için çooook teşekkür ederim :)

      Sil
  9. Ben de abiye alacaktım... İyi oldu bu... Sevgiler...

    YanıtlaSil
  10. Dugun dernek olmadikca abiye giymiyorum hatta cok yakinim degilse abiye bile giymem sadece guzel bir elbise giyerim yeterde artar bile hele topuklu eziyetii beni bitiriyo bitanemm 😁😘

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Ayy deme ya topuklu güzel hoş duruyor ama ayakları mahvetmiyor mu :( Ölüyorum acısından.. Napalım güzellik için çekiyoruz işte ^^

      Sil
  11. Kesiiiinlikkleee katılıyorum ^^

    Boyumuza, kilomuza, ten rengimize, saçlarımıza göre abiye seçerek harika bir görünüm oluşturabiliriz.. Gideceğimiz yere uygunluğu da dediğin giibi çok önemli..

    Seçtiğimiz elbiseye uygun aksesuarlar ile de taçlandırmak mümkün ^^

    Güzel paylaşım :*

    YanıtlaSil
  12. Abiyenin doğrusunu yakışanını bulmak ayrı bir sanat lakin abiyeyi taşımak bambaşka bir meziyet bence. Ne yazıktır bu konuda kendimde dahil çok başarılı değiliz, düğünlerde derneklerde dört bir yan yakasını yukarı çekiştiren, uzun eteğine dolanmamak için kafası aşağıda gezen kadınlarla dolu :)))

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Hahahah :D Kendine yakışanı, en rahat edebilceğin abiyeyi giymek gerekiyor. Malesef öyle yapanlar çok fazla :/

      Sil
  13. Çok faydalı bir yazı olmuş canım kalemine sağlık😘

    YanıtlaSil

Blogtaki resimler ve yazılar kendime aittir. İzinsiz kopyalanamaz, kaynak gösterilmeden kullanılamaz.
back to top